Sivas Ankara Hızlı Tren projesi ne zaman tamamlanacak?

Ulaştırma ve Demiryolu çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker “Ankara – Sivas hızlı tren hakkında basın açıklaması yaptı.

“Sivas Ankara Hızlı Tren projesi ne zaman tamamlanacak?”
Peker açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Uzun yıllar önce yapımına başlanan Sivas Ankara arası yüksek hızlı Tren Projesi halk tabiri ile yılan hikayesine dönmüştür. defalarca açılışı ertelenen ve ihale tutarı iki katını geçen projenin neden bitirilmediğini tüm Sivas adına soruyoruz. SİVAS ANKARA ARASI HIZLI TREN projesi ne zaman tamamlanacak?

Şu gerçeği de buradan bildirmek istiyorum Tatbikî Proje bittiğinde Sivas İçin yüz yılın projesi olacaktır, zamandan tasarruf güvenli ve konforlu bir yolculuk olacaktır. Ekonomik yapısına yüksek katkılar sağlayacaktır



Ülkemizde hiç bir proje açılacak deyip 7 kez ertelenmemiştir. bu Sivas halkı ile alay etmek anlamına gelmektedir, bu gidişle Ulaştırma bakanlığı yalancı çoban konumuna düşecektir.

Sivas’ın tarihinde yüz yıllık proje olarak yer alan Sivas Ankara arası Yüksek Hızlı Tren Projesinde sona doğru yaklaşıldığını söylendi. Projenin yüzde 90 oranında tamamlandığını yetkililer belirtmektedir

“Bu proje bittiğinde Sivas Metropol kent konumuna gelecektir. Hızlı trenin 2 saat yolculuk süresince 9 istasyonda durması planlanıyor. Ankara’dan sonra Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli’nden sonra Sivas’a ulaşacak” dedi.

Hat üzerinde bulunan yerleşim yerlerinde de ticaretin artacağını aktaran Peker, “İller hem ticari hem sos yo-kültürel değer kazanacak. Yine illerin tanıtımı daha etkin hale gelecek ve turizm canlanacak. Ülke ekonomisine katma değer sağlanacak.

Firmaların iş yapabilirliği artınca üretimi destekleyen iş gücü yaratabilen yan sanayi kuruluşların buralarda daha etkin verimli hale gelmesi büyük kentlerdeki nüfus artışını durduracak. Diğer illere teşvik sağlanması nüfus dağılımındaki dengeyi de sağlayacaktır. Temennimiz Sivas Ankara yüksek hızlı tren projesinin 2022 yılı ortalarında bitip hizmet vermesidir.

Balışeyh Ankara Gar arasında çalışmaların hemen başlanıp bitirilmesi gerekmektedir

Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Ulaştırma Bakanımızdan Projenin tamamlanması için destek ve ilgi bekliyoruz.

. Ankara’dan doğuya açılan kapı niteliğinde olan Sivas ve Kayseri’ye verilecek önem ülke mozaiğini oluşturan toplum topyekûn iş istihdamıyla daha iyi kalkınmaya imkân yaratacak ulaşımıyla sanayisiyle teknolojisiyle bilimle ve eğitim gibi alanlarda daha ilerlemenin isteği mevcuttur. Hızlı Tren Refah ve huzur getirecektir”
Eklenme : 20 Aralık 2021

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326