Peker yaptığı açılmada "Memurdan yetkiyi al, ideolojik partilere ve iktidara devret.

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker yazılı bir basın açıklaması yaparak "Memur Satışa Geldi" dedi.



Peker yaptığı açılmada "Memurdan yetkiyi al, ideolojik partilere ve iktidara devret.



Yüzbinlerce memurdan yetkiyi alıp sonra da bütün enerjisini milletvekili olmak için harcayan etkisiz ama yetkili sendikalar memuru 2016 yılında da harcayacaklar diye düşünüyoruz.



Yüzdelik zamların her zaman memurun açıkça aleyhine olduğunu söylemişizdir. Çok alana çok, az alana az ücret mantığı ancak kapitalist ve 3. Dünya Ülkelerinde uygulanan bir sistemdir. Bu sistemin devam etmesi halinde zararlı çıkacak % 80’i düşük ücret alan memur olacaktır.



Haksen olarak bu uygulamayı, açıkça protesto ediyoruz.



Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker sendikaların yetki yarışına girdiğini ve bunun acısını sendika üyelerinin çektiğini söyledi. Peker yazılı olarak yaptığı açıklama da; “Mayıs ayı için Sendikalar da yetki alma sendromu yaşanmaktadır. Yetkili olma hevesindeki şu anda da değişik iş kollarında da yetkili olan Sendikalar bin bir rica ve inanılmaz vaatler vererek üyesi yaptığı memurların verdiği yetkiyi ya yandaş Partilere ya da Hükümete devrediyor. Buna açıkça peşkeş çekme denir diye de düşünüyorum. Bu açıkça memurlarla alay etmekten başka bir şey değildir. Memurlar hakları korunsun, enflasyon karşısında eriyen maaşlarına çağa ve akla uygun zam yapılsın diye sendikalara yetki veriyor ama her zaman boş sonuç çıkıyor.





Beyler memurlara yazık ediyorsunuz yazık. Sendikaların politize olması hak alma noktasında zafiyetler oluşturacağını defalarca basın aracılığı ile anlattık. Sonuçta Yetkili Sendikalar Toplu pazarlık için gittikleri görüşmelere Hükümete karşı üç sıfır mağlup başladıklarını ve beş sıfır mağlup olduklarını gördük, bu yılda ve gelecek yıl çok farklı bir manzara olmayacak. Siyasi Hükümet bir bir mazeretle görüşme masasına gelerek seçimlerden önce meydanlarda verdikleri sözleri unutarak memurları yine yoksulluğa mahkum edecekler. Bizim esas içimize sindiremediğimiz olay, memurlardan alınan yetkiyi beceriksizlik yada başka şahsi hesaplarını ön plana çıkararak memurların acımasızca İktidarın iki dudağı arasında olan zam yüzdelerine mahkum etmeleridir.



2015 toplu sözleşmesinden önceki yetkili sendikanın attığı imza sonucu 2015 yılı içerisindeki zararımız 576 Tl olduğunu hatırlatmak isterim.





Hak-Sen olarak her zaman memur meselelerine ve ülke meselelerine duyarlı olduk, bundan böylede olacağımızı buradan deklare ediyoruz. Yoksulluk içinde, bankalara geleceğini ipotek ettirmiş memurlar topluluğu asla ne kendine ne de ülkesine yararı olur.







Sonuç olarak Memur arkadaşlarımıza buradan sesleniyoruz. Gerçek amacı Memur sendikacılığı olan Haksen çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz" dedi.
Eklenme : 07 Ocak 2016

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326