"Personelin Hak Kaybı Verilecek."

Adaletsizliğin ve Haksızlığın karşısında olan Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yunus Ay Udem Haksen yazılı bir basın açıklaması yaptı.



Yapılan basın açıklaması şu şekilde "14/12/2005 tarihinde atamaları yapılan Tüdemsaş Genel Müdürlüğüne İtfaiyeci Ünvanı ile atanan 13 personelin Genel İdari Sınıfında göreve başlamışlardır.



Bir sene sonra,



23/12/2006 tarih ve 26385 sayılı Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Bağlı Ortaklıkları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği ile ‘Yardımcı Sınıfında’ yer aldı.



On yıl sonra,



Tüdemsaş Genel Müdürlüğünün İtfaiye Birimi Özelleştirildi, İtfaiyeci olarak görev yapan personeller diğer birimlere dağıtılarak görev almışlardır;



Sayın Tüdemsaş Genel Müdürümü görüşmelerimizde bu yanlışlığı düzelteceğini ve Yönetmelikle İtfaiyeci personelin hak kaybının geri verileceğini ifade etti.



Fakat; ünvanları henüz değiştirilmemiştir…



Ayrıca, Tüdemsaş Genel Müdürlüğünde çalışan personelin Teknisyen, Şef, Müdür kontenjanlarına görevde yükselme sınavının kısa sürede yapılması hususunda Tüdemsaş Genel Müdürü ile geçtiğimiz günlerde görüşme yapılarak konunun çözümü noktasında, gerekli bilgilerin paylaşılması ve kısa sürede sınavın açılmasını beklemekteyiz.
Eklenme : 26 Ocak 2016

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326