Turkiyenin En Yoksul Kitlesi

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkan Abdullah Peker yazılı bir basın açıklaması yaparak "Memur ,Emekliler ve Taşeron Çalışanlar En yoksul Kitlelerdir" dedi.‏











Peker; "Siyasi iradenin uyguladığı ücret politikası nedeni ile, kamu çalışanları ve emeklileri çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirmektedirler. yapılan zamlar yüzdelik oranda olduğundan az ücret az zam, çok ücret alana çok zam politikası çalışanları arasındaki çalışma barışının bozulmasına zemin hazırladığı görülmektedir.Kamu çalışanları ve emeklileri geleceklerini bankalar ipotek altına almıştır. geleceği karanlık bir topluluk meydana gelmiştir





Taşeron Çalışanlar En yoksul kitle olmuştur. Adeta modern kölelik sistemde çalışmaktadırlar.

Taşeron Kadro bize göre fiyasko ile sonuçlanmıştır.sayıları kırk bini aşmış olan 4/C lilerin durumu içler acısıdır. acilen bu konulara çare üretilmesi gerekmektedir.



Kiralık işçilik Sendikalar ve çalışanlara hakarettir diye düşünüyoruz.

Türkiye'de Kamu Çalışanlarının yüzde 7O'i yoksulluk sınırında emeklilerin ise yüzde 90'ı açlık sınırında ücret aldıklarını tespit etmiş durumdayız.Böyle bir toplumda huzurdan,barıştan adaletten bahsetmek mümkün değildir diye düşünüyoruz.ülkemizin öz kaynakları nüfusumuzun beş katını hatta on katını refah içinde yaşatacağı kanısı herkes tarafından bilinmektedir.şu anki tabloya baktığımızda insanlarımız sıkıntı içinde yaşadığını göreceğiz. bunun tek sebebi siyasetçilerimizin yönetimdeki başarısızlığı ve zafiyetler den olduğu düşüncesindeyiz.



Çalışanların haklarını aramak ve korumak ilkesi ile kurulan Sendikalar en az siyasi partiler kadar siyasetin içinde yer almaktadırlar. Aşırı Politize olan Sendikalar görevlerini unutarak ideolojik bağı olan partilerin arka bahçesi konumuna gelmişlerdir, bu tablo içinde Mevcut Sendikaların hak araması söz konusu bile olamayacaktır. Buna karşın Her siyasi parti kedi ekseninde bir sendika oluşturmuştur,Kamu çalışanlarının geleceği Siyasi iradelerin iki dudağı arasında kalmıştır.Demokratik ve hukuk ülkesi olan ülkemizde hak aramak zorlaştırılmıştır. Resmi makamların Sendikaları gerektiği kadar muhatap almadıkları görülmektedir.



Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu ülke ve çalışanların meselesine her zaman duyarlı davranarak onurlu bir duruş göstermiştir, göstermeye de devam emredecektir. daha insani ve daha onurlu bir yaşam için mücadeleye devam etme sözü vermiştir.HAK-SEN sadece memurun arka bahçesi olacaktır. ilkesi Türk Devletinin Milleti İle Bölünmez Bütünlüğü ilkesi olmuştur amacı ,çalışanların refah düzeyini üst düzeylere çıkaracak bir sendikacılık anlayışı olacaktır.HAK-SEN yüzde yüz bir sivil toplum örgütüdür.Mevcut etkili ve yetkili sendikalar,siyasetin sağ yada sol yandaşlarında yer aldıkları görülmektedir.bizim amacımız kamu çalışanlarının dağ gibi büyüyen sorunları ve ülke meselelerine proje üretmek ilkesi olacaktır.Şu anki Ülke gündemini işgal eden konularla ilgili elbette söyleyecek bizimde sözümüz olacaktır. Yeni anayasa ve Başkanlık konusunda da söyleyecek sözümüz vardır bunu ileriki günlerde basın aracılığı ile açıklayacağız.



kurumların bir birine güç denemesi yaptığı şu günlerde insanlarımız kafa bulanıklığı yaşamaktadır. iyi ve kötünün seçilemediği bu zaman diliminde zihni net projesi etkili HAK-SEN yöneticileri ve üyeleri her zaman ülkesinin hadimi olacaktır" dedi.
Eklenme : 27 Mayıs 2016

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326