Tüdemsaşın üzerindeki oyunu bozarız

Sivasta Devlet Kurumlarından Ayakta kalan İstihdam açısından en önemli kurum Tüdemsaştır


Sivas'taki Kurumlarımız Ya başka illere taşınarak yada kapatılarak Sıvasın göç vermesine zemin hazırlandığını görmekteyiz. Birileri çıkıp Sıvasın Büyükşehir olacağı noktasında beyanatlar verirken icraata gelince tam tersinin yapıldığını görmekteyiz. ne yaman bir çelişki anlayamadım .lütfen Sivaslıların sabrını zorlamayın, lütfen Sivaslıların aklıyla alay etmeyin

SİVAS BÜYÜK ŞEHİR OLACAKSA BU TÜDEMSAŞIN BEŞ BİN KİŞİYİ İSTİHDAM ETMESİNDEN GEÇER.

TÜDEMSAŞ’ın taşınması ,yok edilmesi anlamına gelmektedir. Asıl amacın Kuruluşun taşınması değil, Tüdemsaş’ın dörtyüz bin m2 alanı ve lojmanlarını rant yeri haline getirmektir diye düşünüyoruz. Bize göre Sivas'ta bir şeylerin acilen değişmesi gerekmektedir, bunlardan birde S.T.K ların yöneticilerinin kafalarının değişmesidir. Peki bu insanlar Tüdemsaş’ın başka bir yere taşınması hususunda neden bu kadar ısrarcılar, bunu Sivas Halkı ve Tüdemsaş çalışanlar çok iyi biliyor bizde biliyoruz.

Sivas'ta işsizlik ve yoksulluk Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu düşünürsek Tüdemsaşın önemi bir kez daha düşünülmelidir diyoruz.

Asıl amacın Tüdemsaşı taşıyarak daha daha verimli daha teknolojik bir tesis haline getirmek olmadığını çocukları bile biliyor, amaç 410 M2 arsası Ve sit alanı içine alınan lojmanları olduğu bir gerçektir. Bu fikir tehlikeli bir fikir, bu fikir Sivas'ı köy konumuna getirecek bir fikirdir.

TÜDEMSAŞA UZANAN ELLER KIRILIR...

TÜDEMSAŞ’a sahip çıkmanın Tüm Sivaslıların görevi olması gerektiğini düşünüyoruz. Tüdemsaş’la aynı konumda olan iki Kuruluşumuz daha var Eskişehirdeki (Tülomsaş) Türkiye Lokomotif Sanayii A.Ş) Adapazarında ki (Tüvaşaş) Türkiye Vagon sanayii A.Ş) bu iki kuruluş bulundukları ilin tam ortasında yer almadadırlar. Tüvasaş ve Tülomsaş geçen zaman içinde büyütülerek ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlar duruma getirilmiştir. O illerdeki Belediye Başkanları, Valileri Stk ‘ları ve Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları Kuruluşları büyüme konusunda kayda değer uğraş vermişlerdir. Sivas Bürokrasisinden aynı şeyleri yapmasını bekliyoruz.

Şu anda Sivas piyasasına yaklaşık 10 milyon tl sıcak para akıtan Ülke ekonomisine büyük katkılar yapan Tüdemsaştan elinizi çekin ve asla böyle bir algı yaratmayın .CNC tezgahları yenilenerek milyonlarca para harcanarak modernize bir kurum haline getirilen kuruluşumuz Ortadogunun en büyük Avrupanın üst sıralarında bulunan Vagon Üretim ve tamir merkezi konumuna getirilen bir kurumdur.
ULAŞTIRMA İŞ KOLUNDAKİ YETKİLİ SENDİKANIN BU KONUDA FİKİR BEYAN ETMEMESİNİ TENKİT EDİYOR VE ŞİDDETLE ELEŞTİRİYORUZ.


Şimdi siz Bu kurumu taşırsanız Sivasa ve Türkiye'ye iyilik mi yapmış olacaksınız elbette hayır bu Sivasa yapılacak en büyük ihanet olacaktır.Sivaslılar bu mesnetsiz taşıma olayını unutmaz ve gerekli yerde ve gerekli zamanda gereğini yapar.
Tüdemsaşta şu an özel şirket çalışanlarıyla birlikte 2000 bin kişi çalışmakta yan sanayiye katksıyla birlikte kumülatif olarak 50 bin kişiye ekmek kapısı olduğunu görmekteyiz.

Milletvekillerine, Stk lara Sivas Belediye Başkanına, Ticaret Ve Sanayii Odası Başkanına, Bürokratlara buradan çağrıda bulunuyorum Sivas ikinci bir Demirçelik olayını kaldıramaz .
Sivasa Vali olarak atanan Davut GÜL beye hayırlı olsun derken Tüdemsaşın Sivas için ne kadar önemli olduğunu Sayın valimizin bilgisine sunuyoruz



Abdullah PEKER
Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası
Genel Başkanı
Eklenme : 22 Haziran 2016

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326