Tek Millet,Tek Cumhuriyet,Tek Ülke

Ulaştırma ve demiryolu çalışanları sendikası Genel başkanı Abdullah Peker gündem ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak "Türkiye cumhuriyeti uçurumun kenarından döndü" dedi.


Peker; "Anadolu coğrafyası binlerce şehit yuvasıdır. Binlerce şehit kanıyla sulanmış bu topraklar ve Türkiye Cumhuriyeti Allah'ın inayetiyle büyük bir ihaneti, darbeyi atlattı.



Bu ihanet diğerlerine benzemiyordu. Savaşta bile bomba atılmamış olan egemenliğin kaynağı merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış ve ihanet tarifi mümkün olmayan bir boyutta gerçekleşmiştir.

Bu milletin bu coğrafyada ayakta kalmasının en önemli sebebi birlik ve beraberlik içinde olmasıdır.




Toplum bu süreçte egemenliğin tek kaynağının kendisi olduğunu göstermiş ve tankların önüne yatarak bu iradesine sahip çıkmıştır.


Çoluk çocuk, yaşlı genç kadın erkek tek yürek olmuş ve namusuna vatanına sahip çıkmıştır. Milyonlarca kişi yenikapıda ve Anadolulun bütün şehirlerinde tek yürek halinde bir araya gelmiş ve kendi kaderine sahip çıkmıştır.



Gün birlik olma günüdür. Gün dayanışma günüdür. Bu millet birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece hiç bir güç onu yenemeyecektir.



Türk milleti zor zamanların milletidir. Orta asyanadan anadoluya binlerce badire atlatmış her ihaneti de Allah'ın inayetiyle atlamasını bilmiştir.



Girmeden tefrika bir millete düşmen giremez.



Bu vatan, toprağının kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır, diye bitirdi.
Eklenme : 11 Ağustos 2016

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326