Genel Baskandan Rektor Prof.Dr.Alim YILDIZ'a anlamli ziyaret.

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız'ı ziyaret etti.



Ziyarette Peker Rektör Yıldız'dan; " Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüzden taleplerimiz,



Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye’deki Üniversiteler arasında hak ettiği yerde bulunmadığı ama son yıllarda pozitif yönde ivme kazandığını bilinmektedir. Üniversitenin ileriye dönük planlamaların yapılması için,



1.Hastane binasının yeterli olmadığı acilen yeni bir hastanenin Üniversite kampüsü içerisinde yapılması gerekmektedir.







2.Şehir Üniversite arası Hafif Raylı Sistem ve Metrobüs toplu taşıma projemizin, sürekli gündemde tuttuğumuz Sivas-Üniversite ulaşım sorununu çözecek bir proje olduğunu konuyla ilgili Rektörlük makamının yardımcı olacağını düşünmekteyiz.



Özellikle sabah mesai saati başlangıcında şehirden üniversite istikametine giden öğrencilerin doluluk oranı çağımıza yakışmayan bir görüntü oluşturmaktadır.



Öğrenci, akademisyen, hasta ve hasta ziyaretçileri aynı otobüste seyahat etmektedir.



2009 yılında yaptırmış olduğumuz şehir üniversite arası hafif raylı sitem projemizi Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı, Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, İktidar Partisi ve Muhalefet Partilerine defalarca iletmiş bulunmaktayız. Konunun çözümü için olumlu bir çalışma yapılmadığı tarafımızca tespit edilmiştir.







3. Öğrenci yurtları yeterli olmadığı bu sebepten şehirdeki ev kiralarının fahiş fiyatlarda olduğu bilinmektedir. Kampüs içinde uygun yerlere yeni yurtların yapılması öğrenci mağduriyetinin kaldırılması gerekmektedir.







4. Kızılırmak civarı Üniversiteye yakın yerlere, öğrencilerin zamanını değerlendireceği spor, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştireceği alanların yapılarak diğer Üniversiteler arasındaki sosyal farkın kapanması gerekmektedir.







Çalışan Personelleri ile birlikte atmış bine yakın bir sayıya ulaşan üniversitenin birçok şehirden fazla nüfusu olduğu görülmektedir, buna istinaden sorunların da fazla olması normaldir. Bizler Haksen Sendikası olarak iyi niyetle, Şahsım ve Yönetimim üniversite için, yeni fikirlerin oluşturulması ve problemlerin çözülmesi noktasında Rektörlüğümüz Yönetimi ile koordineli çalışmaya hazırız.Sayın Rektör Alim Yıldız Ziyaretimizden memnun kaldıgını dile getirerek koordineli olarak çalışmak isteriz dedi.



Bizlerde Haksen Yöneticileri Şahsımda Sivaslı bir Genel Başkan olarak Sivas ve üniveristemiz için gereken çalışmaları yapacagımızı Rektör beye iletmiş bununmaktayız.Sayın Rektör ve Yönetimine Başarılar dileriz" dedi

Eklenme : 23 Eylül 2016

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : G.Bşk:05445516454 - Faks : (0312)2290326